Festivali i 54-t i Këngës në Radio Televizionin Shqiptar, ka hedhur hapin e parë. Në një konferencë për shtyp të stafit drejtues të udhëhequr nga Drejtori i Festivalit, Martin Leka, ky i fundit premtoi për të bërë të pamundurën për një festival me vlera dhe qe do të mbahet mend gjatë. Drejtor artistik i festivalit, muzikanti i njohur Elton Deda, bëri të ditur se për në edicionin e 54-t të Festivalit të Këngës në RTSH janë përzgjedhur 30 këngë, mes 70 krijimeve që u paraqitën para komisionit. Si zakonisht festivali i këngës në RTSH do të mbahet në datat 25,26 dhe 27 dhjetor. Në dy netët e para do të degjohen nga 15 këngë, prej të cilave do të përzgjidhen 9 këngë për çdo natë. Në natën finale do të ketë 18 këngë. Organizatorët e festivalit thanë se në këtë ngjarje do të përfaqësohen të gjithë brezave të artistëve si kompozitorë, poetë, këngëtar, etj. Gjithashtu do të ketë dhe një larmi të madhe për sa i përket rrymave të muzikës së lehtë. Fituesi i Festivalit të 54-t të Këngës në Radio Televizionin Shqiptar, do të marri pjesë në Festivalin Europian të Këngës. Ky festival mbahet më 10,12 dhe 14 maj të vitit të ardhshëm në Stokholm të Suedisë.